Taiwan: V Tainane sa konal sprievod pri príležitosti Svetového dňa Falun Dafa

(Minghui.org) Praktizujúci Falun Dafa sa 4. mája 2024 zhromaždili v parku Tainan, aby oslávili 13. máj, Svetový deň Falun Dafa. Tento rok si pripomíname 32. výročie predstavenia Falun Dafa verejnosti. Na 13. mája pripadajú aj narodeniny zakladateľa, Majstra Li. Na vyjadrenie vďaky Majstrovi za vyučovanie Fa praktizujúci usporiadali sprievod, aby sa podelili o radosť z praktizovania kultivácie a krásu praxe.

Image
Praktizujúci sa 5. mája 2024 zhromaždili v parku Tainan, aby oslávili Svetový deň Falun Dafa a narodeniny Majstra Li. 

Sprievod začal  tým, že pochodová kapela Tian Guo, zahrala piesne: „Ďakujem, Majster“ a „Falun Dafa je dobrý“. Nechýbal model knihy Čuan Falun, hlavnej knihy Falun Dafa, a mnoho vlajok s posolstvami oslavujúcimi túto príležitosť. Potom nasledoval tím tancujúcich víl a praktizujúci, ktorí hrali na bubny na pásoch a predvádzali cvičenia. Ľudia na trase sprievodu sa zastavovali, aby si ho pozreli. Niektorí si robili fotografie mobilnými telefónmi, zatiaľ čo iní sa potešili, že praktizujúci Falun Dafa prinášajú ľuďom radosť a nádej.

Image
Praktizujúci usporiadali v Tainane sprievod na oslavu Svetového dňa Falun Dafa. 
Image
Praktizujúci usporiadali v Tainane sprievod na oslavu Svetového dňa Falun Dafa. 
Image
Praktizujúci usporiadali v Tainane sprievod na oslavu Svetového dňa Falun Dafa. 
Image
Ľudia pozdĺž trasy sprievodu sa zastavovali a fotili. 

Už sa netrápi emóciami

Chen Jialing, ktorá praktizuje Falun Dafa už rok, sa trápila emóciami – rodinnými citmi, priateľstvom, láskou. Od svojich univerzitných čias začala uvažovať o zmysle života a dúfala, že nájde spôsob, ako sa oslobodiť od emocionálnych problémov.

Image
Chen Jialing chce prostredníctvom sprievodu umožniť, aby sa viac ľudí dozvedelo, aký úžasný je Falun Dafa. 

V apríli 2023, práve keď bola v živote na dne, stretla Falun Dafa. Vďaka praktizovaniu kultivácie sa postupne naučila brať svoje emócie zľahka. Povedala: „Začala som sa uvoľňovať, na rozdiel od stavu predtým, keď som sa cítila zaseknutá.“

Počas viac ako ročného praktizovania kultivácie získala hlboké pochopenia o živote a chcela by ľuďom povedať: „Ak si uvedomíme, o čo sme sa celý život usilovali a čo máme, ale nemôžeme si to vziať so sebou, čo si teda môžeme vziať? To je niečo, o čo by sme sa mali v tomto živote snažiť.“

Taktiež dúfa, že prostredníctvom sprievodu viac ľudí uvidí, aký úžasný je Falun Dafa.

Fyzická a duševná pohoda sa zlepšila praktizovaním kultivácie

Pani Xu Chunhua začala praktizovať Falun Dafa v roku 2002. Na tvári má vždy žiarivý úsmev. Pred odchodom do dôchodku pracovala ako obchodníčka s oblečením. 

Vďaka 22-ročnému štúdiu učenia Dafa si uvedomila zmysel života. Naučila sa vidieť veci pozitívne vždy, keď sa stretne s problémami. Povedala: „Moja duševná pohoda sa od praktizovania Falun Dafa posunula pozitívnym smerom. Zlepšilo sa aj moje zdravie.“

Aj ona dúfa, že sa ľudia prostredníctvom sprievodu dozvedia o prínosoch praktizovania Falun Dafa.

Image
Xu Chunhua povedala, že praktizovanie Falun Dafa zlepšilo jej fyzickú a duševnú pohodu. 

Vďaka Čuan Falunu som našla odpoveď na život

Lai Ziyun začala praktizovať Falun Dafa so svojou matkou, keď mala štyri roky. Často chodievala do nemocnice. Odkedy začala praktizovať Falun Dafa, jej zdravotný stav sa výrazne zlepšil. Už nemusí brať lieky a teraz sa teší dobrému zdraviu.

Image
Lai Ziyun povedala, že slovami nemožno opísať vďaku, ktorú prechováva k zakladateľovi Falun Dafa, Majstrovi Li. 

Keď vyrastala a praktizovala kultiváciu, často v knihe Čuan Falun nachádzala odpovede na to, čo je zmyslom života. Zúčastnila sa na sprievode, aby vyjadrila svoju vďačnosť Majstrovi Li. Zároveň dúfa, že ľudí inšpiruje k tomu, aby sa začali venovať Falun Dafa. 

Dafa zo mňa urobil lepšieho človeka

Yang Ren, lekár, začal praktizovať Falun Dafa na odporúčanie svojej matky a praktizuje ho už 15 rokov. Vďaka praktizovaniu kultivácie pochopil, že človek musí dodržiavať vysoké morálne normy. Ďakuje Majstrovi Li za jeho vedenie a za to, že z neho urobil lepšieho človeka. Keďže ČKS sa snaží cenzurovať informácie o prenasledovaní Falun Gongu, dúfa, že ľudia si dokážu uvedomiť brutalitu prenasledovania.

Image
Yang Ren dúfa, že viac ľudí v jeho okolí sa dozvie fakty o prenasledovaní. 

Posolstvo láskavosti

Sprievod prešiel v blízkosti Konfuciovho chrámu a Národného múzea Taiwanu v centrálnej západnej štvrti mesta Tainan. Ide o obľúbenú oblasť, kde sa cez víkendy schádzajú mladí ľudia. 

Pani Wu prišla do tejto oblasti so svojimi priateľmi. Náhodou uvidela sprievod a bola prekvapená jeho rozsahom. Dozvedela sa o neustálom úsilí praktizujúcich zvyšovať povedomie o prebiehajúcom prenasledovaní v Číne a myslí si, že je to skvelý spôsob, ako odovzdať posolstvo láskavosti prostredníctvom takéhoto krásneho sprievodu. Bola šťastná, že na Taiwane existuje takáto skupina.

Image
Pani Wu obdivuje neochvejné úsilie praktizujúcich pri informovaní o prebiehajúcom prenasledovaní v Číne. Vyjadrila podporu šíreniu láskavosti prostredníctvom sprievodu. 

Pán Chen, ktorý vlastní požičovňu áut, sledoval sprievod, ktorý prechádzal aj okolo jeho obchodu. Rýchlo vyšiel von, aby si ho pozrel, a nahral si ho na mobilný telefón. Povedal, že o Falun Dafa počuje po prvýkrát. Myslí si, že sprievod je veľkolepý.

Image
Pán Chen povedal: Falun Dafa je výborný. 

Študenti Chen a Zhou si myslia, že sprievod bol jedinečný. Všimli si, že v sprievode bolo veľa mladých praktizujúcich aj detí. Povedali, že hoci predtým o Falun Dafa nepočuli, pôjdu na internet, aby sa dozvedeli viac informácií.

Image
Študenti Chen a Zhou povedali, že sprievod je jedinečný. 
Image
Praktizujúci usporiadali 4. mája v Tainane sprievod na oslavu Svetového dňa Falun Dafa. 
Image
Praktizujúci usporiadali 4. mája v Tainane sprievod na oslavu Svetového dňa Falun Dafa. 
Image
Praktizujúci usporiadali 4. mája v Tainane sprievod na oslavu Svetového dňa Falun Dafa. 

Sprievod sa vrátil do východiskového bodu okolo pol šiestej večer. Majestátna hudba, ktorú hrala pochodová kapela Tian Guo, zlaté lúče zapadajúceho slnka odrážajúce sa na transparentoch Falun Dafa a povznášajúca hudba z bubnov v páse prinášali divákom radosť. Obyvatelia Tainanu povedali, že sprievod im priniesol nezabudnuteľný zážitok a skvelý pocit.