Houston, Texas: Obyvatelia ďakujú praktizujúcim za šírenie láskavosti

(Minghui.org) Praktizujúci Falun Dafa v Houstone usporiadali 13. apríla 2024 zhromaždenie na Bellaire Boulevard, ktorý vedie aj cez čínsku štvrť. Akciou si pripomínajú 25. výročie pokojného protestu z 25. apríla 1999.

Pred dvadsiatimi piatimi rokmi, 25. apríla 1999, sa približne desaťtisíc praktizujúcich Falun Dafa (známeho aj ako Falun Gong) zhromaždilo pred Štátnym odvolacím úradom v Pekingu, aby požiadali o bezpodmienečné prepustenie 45 praktizujúcich, ktorých nezákonne zatkla polícia v Tianjine. Žiadali aj o povolenie vydávať knihy Falun Dafa a o to, aby ľudia v Číne mohli nerušene a bez zásahov praktizovať Falun Dafa. Tento protest praktizujúcich proti prenasledovaniu medzinárodné spoločenstvo ocenilo ako najrozsiahlejší a najpokojnejší protest v Číne. Avšak aj napriek tomu začala 20. júla 1999 Čínska komunistická strana (ČKS) brutálne potláčať Falun Dafa a jeho praktizujúcich, pričom  prenasledovanie pokračuje dodnes.

Praktizujúci počas podujatia v Houstone mali pozdĺž cesty mnoho transparentov. Ich odkazy boli napríklad: „Pripomíname si 25. výročie pokojného protestu z 25. apríla“, „Pravdivosť, Súcit, Znášanlivosť“, „Falun Dafa je dobrý“, „Zastavme ČKS v prenasledovaní Falun Gongu“, „Zastavme ČKS v odoberaní orgánov“ atď. Praktizujúci pokračujú v pokojných protestoch podobných tomu, ktorý sa konal v Pekingu pred 25 rokmi a mnohí obyvatelia Houstonu ich úsilie pochválili.

Image
Praktizujúci usporiadali 13. apríla 2024 zhromaždenie v čínskej štvrti, aby si pripomenuli 25. výročie pokojného protestu v Pekingu. 
Image
Praktizujúci usporiadali 13. apríla 2024 zhromaždenie v čínskej štvrti, aby si pripomenuli 25. výročie pokojného protestu v Pekingu. 
Image
Praktizujúci usporiadali 13. apríla 2024 zhromaždenie v čínskej štvrti, aby si pripomenuli 25. výročie pokojného protestu v Pekingu. 

Predseda Asociácie Falun Dafa vyzýva Číňanov, aby vystúpili z ČKS

Pán Yang, prezident Južnej pobočky americkej Asociácie Falun Dafa, vo svojom prejave na zhromaždení povedal: „25. apríla 1999 praktizujúci Falun Gongu išli na Štátny odvolací úrad v Pekingu, aby apelovali za právo praktizovať Falun Gong. Bola to veľmi dôležitá udalosť. Odvtedy, za 25 rokov, boli morálne hodnoty v Číne úplne zničené, niet úradníkov, ktorí by neboli skorumpovaní, ľudia sa v honbe za bohatstvom vzdávajú aj posledných morálnych obmedzení a dochádza tam navyše k bezprecedentnému zločinu násilných odberov orgánov.“

Tento rok si tiež pripomíname 20. výročie vydania Deviatich komentárov ku komunistickej strane. „Od vydania Deviatich komentárov až do dnešného dňa vystúpilo z ČKS a jej pridružených organizácií viac ako 420 miliónov čínskych občanov. Praktizujúci vyzývajú tých, ktorí tak ešte neurobili, aby využili príležitosť uvidieť skutočnú tvár ČKS a zriekli sa svojho členstva v nej.“

Praktizujúci Falun Gongu preukázali obrovskú láskavosť a znášanlivosť

Liu Xiaobin začal praktizovať v roku 1998. Bol policajným dôstojníkom na policajnom oddelení Shahekou v meste Dalian, v provincii Liaoning. Vďaka svojej osobnej skúsenosti  vyrozprával, ako režim systematicky prenasleduje Falun Gong.

Povedal: „Režim považuje 25. apríl každý rok za takzvaný citlivý deň. Na monitorovanie praktizujúcich Falun Gongu vtedy mobilizuje veľké množstvo ľudí a zdrojov. V skutočnosti sú však praktizujúci normálni občania zo všetkých spoločenských vrstiev. Nemajú nepriateľov a prejavujú veľkú láskavosť a znášanlivosť. Neboja sa ťažkostí ani prenasledovania, a už viac ako dve desaťročia vytrvalo vysvetľujú ľuďom fakty o Falun Gongu.“

„Ďakujeme vám za podporu láskavosti a potláčanie zla“

Mnohí okoloidúci prejavovali svoju podporu, či už mávaním alebo trúbením. Niektorí si zhromaždenie aj odfotili. Dobrovoľníci z centra na vystupovanie z ČKS rozdávali informácie a hovorili ľuďom o Falun Gongu a o prenasledovaní.

Image
Praktizujúci rozdávali informácie okoloidúcim. 

Žena z provincie Guangdong, ktorá sa už pred mnohými rokmi presťahovala do USA, povedala, že pravdu o prenasledovaní sa dozvedela ešte v Číne. Praktizujúcim povedala: „Neverím tomu, čo hovorí ČKS a podporujem Falun Gong.“ Na zhromaždení si urobila fotografie, zobrala si informačné materiály a sľúbila, že ich dá členom svojej rodiny.

Okolo šiel aj muž menom Ali. Keď zistil, že tu práve praktizujúci organizujú aktivity, povedal im, že býva neďaleko a často vída praktizujúcich, ako robia cvičenia: „Vaše cvičebné miesto ma upokojuje.“ Ľudia často čelia veľkému stresu v práci a v každodennom živote. Ali si myslí, že cvičenie Falun Dafa zlepšuje duševnú pohodu ľudí a povedal, že si zistí ďalšie informácie o prenasledovaní.

Pán Lai z Taiwanu si zobral informácie o Falun Dafa a dlho sa na mieste rozprával s praktizujúcimi. Povedal: „Videl som veľa aktivít, ktoré organizovali praktizujúci na Taiwane, Falun Dafa je tam dobre známy.“ Bol dojatý, keď sa dozvedel, že praktizujúci takto dobrovoľne venujú svoj vlastný čas a finančné prostriedky za materiály, aby ľuďom povedali fakty o prenasledovaní: „Svet musí podporovať láskavosť a potláčať zlo. Ďakujem, že to robíte!“